Randmeer Klasse Organisatie

Zoomcafé over het NK

Geplaatst op 22-08-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Nienke Feis

Zestien deelnemers schoven deze maandag  22 augustus aan bij het vierde RKO-zoomcafé, met als hoofdonderwerp deze keer het aanstaande Nederlands Kampioenschap op de Braassem van 2-4 september. Inmiddels zijn er 15 inschrijvingen, waarmee we een geldig kampioenschap hebben!!. En als de voortekenen ons niet bedriegen zijn er nog meer inschrijvingen te verwachten.
Wouter doet een dringende oproep aan het bestuur om voormalig Sneekweekdeelnemers en andere wedstrijdzeilers die zich nog niet hebben aangemeld, telefonisch persoonlijk te benaderen.

 

Wedstrijdcommissaris Mark Schiet vertelt in het kort wat ons zoal te wachten staat dit NK:

logistiek-nk-steekproefsgewijze controles door Lukas vd Heeden en Joost Höcker (check van tevoren of je boot voldoet aan de klassenvoorschriften;
-het aantal wedstrijden (3-4-3, streeftijd wedstrijden  45’), waarschuwingssein 1e wedstrijd op vrijdag om 12.55 uur;
- Let op de ILM aan de bakboordzijde van het startschip: verboden tussen startschip en ILM te varen na het waarschuwingssein;
-Er is een geldig kampioenschap bij minimaal 4 gezeilde wedstrijden, na 5 wedstrijden is er één aftrekwedstrijd;
-wedstrijdleider is Marijke Hasselman, en naar een protestcomité wordt nog gezocht.
wedstrijdgebied-Er is nog wat onduidelijkheid over of we wel of niet door de vaargeul mogen varen. Dat wordt nog uitgezocht en doorgegeven aan de zeilers. Nota bene: gecheckt, en dit is geen probleem.
-Wat de logistiek betreft: boten mogen in boxen, aanmelden bij havenmeester Vincent. Trailers op de dijk. Vrijdag is er een dagschotel en zaterdag een BBQ voor alle deelnemers. Niet deelnemende geïnteresseerde RKO-leden kunnen zich aanmelden voor de BBQ bij uitbater Edwin van de Braassem.
-Zie vooral de Wedstrijdbepalingen en de Aankondiging van het NK in de kalender

De Sneekweek appgroep > NK appgroep
Deze gaat worden omgebouwd tot NK appgroep. Er zijn geluiden dat de Sneekweekzeilers het leuk vinden om in de appgroep te blijven. Dit stimuleert het enthousiasme en de betrokkenheid bij de wedstrijden. Annekrijn neemt dit verzoek ter harte.

Boot gezocht
Mark Schiet heeft een verzoek gekregen van een zeiler die graag wil meedoen maar geen boot heeft. Wie wil zijn boot aan hem uitlenen?

Wat verder nog aan de orde kwam:
-Wie wil oefenen kan meedoen met de DiZeBra: (dinsdagzeilen op de Braasem), 1e start om halfacht. Vooraf mee-eten kan ook.
-Er zijn signalen dat sommigen vinden dat de RKO te weinig organiseert voor de toerzeilers. Dat klopt, een oorzaak is dat de toerzeilende leden niet georganiseerd zijn als groep. Is het een idee om een toer appgroep te maken, met toertips etc., vergelijkbaar met de klus appgroep?
-Leo Smeele vraagt zich af of de Sneekweekfoto’s die zijn gemaakt door Peter Potters te zien zijn op de RKO site. Inderdaad, ze staan erop. Zie de afgeschermde pagina's van de RKO site. Je moet dus eerst inloggen.
-Leo Smeele vindt het reuze jammer dat er geen Jaarboek komt dit jaar (bij gebrek aan medewerkers), en biedt aan twee stukken te schrijven als er tóch een Jaarboek komt.