Zoomcafé over de Sneekweek

Geplaatst op 26-07-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Nienke Feis

sneekweeklogoOp maandag 25 juli kwamen we bijeen in ons Zoomcafé, het derde alweer.

Na een korte introductie van alle aanwezigen onder de inspirerende leiding van penningmeester Annekrijn Kraakman, ging het deze bijeenkomst voornamelijk over de Sneekweek, die op vrijdag 5 augustus van start gaat.
Op dit moment hebben zich 21 Randmeren ingeschreven. Onder hen Björn de Laat en Esther van Hooren, die voor het eerst gaan meedoen met hun Rooie Sturm (RM311). Aan hen de eer de Randmeerklasse te vertegenwoordigen bij de Vlootschouw, bij de start van de Sneekweek op vrijdagavond.

Aandachtspunten die aan de orde kwamen:

-waar kun je je boot te water laten (o.a. helling vlakbij het Starteiland), hoe kom je aan je pasje voor het pontje naar het Starteiland (o.a. op zaterdagochtend bij kantoor bij de Starttoren, pasfoto’s mee), afhalen banenkaart (idem);

-handige tip: volg de twitteraccount van de Sneekweek voor alle updates van het KWS wedstrijdcomité @Sneekweek

-Er is een appgroep aangemaakt voor de deelnemende Randmeerzeilers, handig voor het uitwisselen van allerhande informatie, zoals eventueel uitstel van wedstrijden, bemanningsproblemen en plaats en tijdstip van de beroemde RKO borrel. Wil je ook in de appgroep, meld je dan bij retseemgninnep.[antispam].@RKO.nl;

-Zie voor alle Sneekweekinfo: https://www.sneekweek.nl/deelnemers

-Nico Overbeeke (zit in de appgroep) meldt zich aan voor het geven van zeil- en trimtips. Je kunt met hem afspreken ná de wedstrijden op het starteiland.

-Hou dinsdag vrij voor de RKO-borrel dit keer bij het Foarunder (starteiland)

-Je kunt je nog aanmelden tot zaterdag 30 juli 2022 om 23.59 uur. Daarna zijn de inschrijfkosten €10 euro extra.

-De RKO zit sinds kort ook op instagram (randmeer_zeilen). Filmpjes en foto’s (rechtop graag) kun je opsturen naar Nico Overbeeke (RP.[antispam].@RKO.nl, of zie zijn telnr in de groepsapp)

 

Verder kwamen deze bijeenkomst aan de orde:

Het aanstaande Nederlands Kampioenschap op de Braassem in het eerste weekend van september. Het zou leuk zijn als daar minstens even zoveel Randmeerzeilers naartoe komen als naar de Sneekweek. (https://www.rko.nl/activiteiten/46/nk-randmeer-braassemermeer). De Sneekweek is een leuke generale repetitie voor het NK!!

Op de vraag of er weer een trainingsweekend komt: jazeker, volgend voorjaar, hou daarvoor de site en nieuwsbrieven in de gaten.

Over de mooie traditie van het Jaarboek…. Omdat zich tot op heden nog geen leden hebben gemeld die hieraan mee willen werken ziet het er heel somber uit of er ooit nog een Jaarboek gaan komen.