Winterwedstrijd Elfhoeven zondag 11 december 2022

Geplaatst op 13-12-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Chris ten Hoopen

Bijtijds inschrijven beloond

De organisatoren volgden de weersverwachtingen met argusogen. Ze varieerden tussen `s nachts min twee en min zes graden. Het werd min twee en dus konden de boten het water in. Deze winterwedstrijd deed zijn naam eer aan. Het was waterkoud, bewolkt en er stond een zwak lopend windje. Buiten was het unheimisch, binnen behaaglijk warm.

Acht Randmeren, een Valk en een 16m2 verschenen aan de start. Er werd gedisciplineerd gevaren en de 1030 van Wouter van der Gronden en Lukas van der Heeden schoof naar voren gevolgd door de 463 van Dennis Bos c.s.. De tweede wedstrijd bleef de 1030 steken op een zesde plaats en greep Dennis met de 463 de winst.

De lunch deed Wouter en Lukas goed, want daarna voeren ze weer een eentje en bleven de mannen van de 463 steken op een vierde plek, maarrr het was genoeg om zich dagwinnaar te mogen noemen.

Echter, de prijzen werden anders verdeeld: 

ww2Prijzen voor bijtijds inschrijven

Het is de organisatoren van de winterwedstrijden een doorn in het oog dat men soms wacht met inschrijven tot de dag voor de wedstrijd. Sommigen schrijven zich zelfs helemaal níet in. Er moeten namelijk inkopen worden gedaan voor de lunch en de borrel, en ook een prijsje is wel zo leuk. Welnu: de eerste ingeschrevene, Paul Knoop met de 628 van Jeroen ontving de eerste prijs en zo kregen alle deelnemers die zich hadden ingeschreven een prijs.

Ja, er waren er zelfs die zich niet hadden ingeschreven en wel meevoeren en die gingen zonder iets naar huis.

Wij hopen dat dit laatste signaal wordt opgepakt en men zich bijtijds, woensdag voor de wedstrijd inschrijft.

 

Chris ten Hoopen

 

De uitslag:

1 463   Dennis Bos
2 1030 Wouter van der Gronden
3 1001 Pieter de Haan
4 219   Tiemen Winkel
5 836   Hans de Jong
6 19     Vincent de Vries
7 350   Bertel Kolthof
8 628   Paul Knoop