Wedstrijdverslag winterwedstrijd 3 Maart 2024

Geplaatst op 05-03-2024  -  Categorie: Algemeen

photo-2024-03-03-11-49-45Wordt het dan toch lente?

Zondag 3 maart stond er een winterwedstrijd op de kalender en die stond in het teken van de lente. Nadat er in het winterzeilseizoen meerdere wedstrijden waren afgelast vanwege de barre, onstuimige en kletsnatte zondagen, kon er eindelijk worden gezeild.

Er stond een zeer zwak briesje, voorzichtig zonnetje en een wedstrijdleiding die van wanten wist. Met een tiental boten, waarvan twee in de tourklasse, een in de miniklasse en de rest is de “A klasse”, die zich sluipend naar de startlijn bewogen. Bertel had een windbaantje op de plas gevonden waar we ons konden vermaken.

Twee potjes voor de lunch en drie erna leverden wisselende taferelen op. Er werden vele stuivertjes gewisseld, maar Wouter en Lukas (RM 1030) wonnen deze dag wederom de pot. Het was goed om te zien dat de “vergissingen”, die gemaakt werden bij de boeien, goed werden gemaakt door een rondje. Dit is wel zo prettig en houdt de sfeer in de klasse goed.

Na de wedstrijden tijd voor een biertje in de zon en de prijswinnaars gingen met een schattig voorjaars bloemetje naar huis en alle zeilers en wedstrijdcommissieleden met een rode blos op het gelaat. Dit is heel fijn thuiskomen.

Chris ten Hoopen

photo-2024-03-04-19-55-25

Bij de 463 liep het aftuigen gesmeerd.