Waddentocht 2024 - wie vaart mee?

Geplaatst op 27-02-2024  -  Categorie: Algemeen

Waddentocht 2024 bestemming Ameland! Wie vaart er mee?

Na het succes van de toertocht in 2023 gaan we zaterdag 8 en zondag 9 juni weer de Waddenzee op. Dit keer wel een paar boeien verder: we gaan naar Ameland! Een uitdagende tocht van bijna 20 zeemijlen en drie wantijen. We vetrekken weer uit Lauwersoog waar de faciliteiten perfect zijn.

Bij een tocht op de Waddenzee spelen windkracht en windrichting een zeer belangrijke rol. Mocht het dit weekend te hard waaien uit een ongunstige richting dan overwegen we een alternatieve bestemming zoals Schiermonnikoog of Zoutkamp op het Lauwersmeer. Is het weer echt te uitdagend om de te zeilen dan wijken we uit naar het reserve weekend van 6 en 7 juli.

De voorbereidingen zijn belangrijk. Deelnemers ontvangen een uitgebreide briefingsheet en we organiseren in de aanloop naar het vertrek nog een speciaal Zoom-cafe voor toelichting en vragen.
Vanwege het getij zal de afvaart zaterdag uit Lauwersoog rond 7 uur 's ochtends zijn. Noodzakelijk dus om op vrijdag al naar Lauwersoog te komen. Overnachten in de haven van Lauwersoog is geen probleem. Op zondag zullen we in de loop van de middag terug zijn in Lauwersoog.

Zoals altijd bij onze toertochten vaar je volledig op eigen verantwoordelijkheid. We gaan het open water op van de Waddenzee. Varen op stroom dus. Enige ervaring met zeilen op open water is dus vereist. We vragen je bij vertrek een verklaring te ondertekenen welke verantwoordelijkheid van de RKO en organiserende leden uitsluit.

Heb je vragen, schroom niet Mathijs of Charles te benaderen. We hebben plaats voor maximaal 18 boten. De inschrijving staat vanaf nu open: https://www.rko.nl/activiteiten/75/waddentocht

Vriendelijke groet,
Mathijs van de Griendt | 06 33233011 | tdneirgednavsjihtam.[antispam].@gmail.com 

Charles van Swieten | 06 58864993 | neteiwsnav.selrahc.[antispam].@hotmail.com