Voormalig RKO bestuurslid Rob van Ree overleden

Geplaatst op 23-07-2023  -  Categorie: Algemeen

rob-van-ree-img-0011-734x1024In Memoriam Rob van Ree, 1956 - 2023

 

Met grote droefheid delen wij de leden mee dat Rob van Ree, voormalig RKO bestuurslid, is overleden. Rob was een zeer aimabele persoon, die altijd klaarstond om anderen te helpen. Naast zijn behulpzaamheid stond Rob ook bekend als een enthousiaste wedstrijdzeiler, een passie die hij jarenlang heeft beoefend o.a. in zijn RM671, genaamd Pet.

We hebben Rob leren kennen toen hij ten noorden van Amsterdam woonde. Op dat moment trad hij toe tot het RKO-bestuur, waar we samenwerkten aan de verdere ontwikkeling van de website.

Op advies van de leden hebben we in 2006 besloten om het Randverschijnsel niet meer in papieren vorm uit te brengen. Reden was dat nieuws steeds meer werd gepubliceerd op de website. Daarnaast kwamen er regelmatig nieuwsbrieven én een jaarboek. Rob maakte nog jarenlang deel uit van de redactie van de jaarboek. Ook was hij betrokken bij de samenstelling van het boek ‘De Randmeer’. Een handleiding en naslagwerk over de Randmeer, dat nu nog steeds wordt toegestuurd naar nieuwe leden van de RKO.

Rob heeft zich volledig toegewijd aan het verzorgen van het grafische werk en heeft zelfs op eigen kosten het programma Adobe InDesign aangeschaft voor het ontwerpen van de pagina's. We waren erg blij met zijn toewijding en de vele uren die hij hierin heeft gestoken.

Later heeft Rob zich meer gericht op de toervaart, waarbij hij dichter bij zijn werkplaats, de Zeevaartschool op Terschelling, is gaan wonen. Hij verhuisde naar Heeg en betrok daar een prachtig verbouwde boerderij in het centrum. Daarnaast kocht hij een catamaran en maakte hij vele prachtige tochten vanaf Terschelling.

Het is dan ook veel te vroeg dat hij ons door ziekte is ontvallen.

Wij wensen al zijn naasten veel sterkte toe en Rob een eervolle rust. We zullen hem herinneren als aimabele vriend en hem voor altijd missen.

 

Wouter van der Gronden, erelid en voormalig voorzitter van de RKO  

 

Zie ook het artikel dat Zeilwereld.nl vorig jaar publiceerde over Rob van Ree.