Voorbereiding Toertocht Schiermonnikoog: gestrand bij Lelystad

Geplaatst op 09-06-2023  -  Categorie: Algemeen


pech-1Ah wat een pech!! Dick, Vincent en Klaas (Bonsema) van RM 273 verloren een wiel van de trailer tijdens hun reis naar Lauwersmeer, waar de deelnemers aan de Toertocht naar Schiermonnikoog vanavond 9 juni of morgenochtend vroeg verzamelen. As gebroken. Ze wensen de andere deelnemers een behouden vaart.

pech-2Het is nog spannend of er gezeild gaat worden naar de overkant. Organisator Mathijs van de Griendt appt donderdagavond: “Jullie hebben vast al gezien dat het een zomers mooi weekend gaat worden. Punt van aandacht daarbij is de windvoorspelling. De windrichting oost tot noordoost is optimaal voor de oversteek. De voorspelde windkracht is voor zowel zaterdag als zondag 4 Beaufort, mogelijk 5 Beaufort. Dat is op het randje van wat wij verantwoord vinden voor een toertocht naar Schiermonnikoog.

Het blijft echter een voorspelling en hoe hard het werkelijk gaat waaien weten we pas zaterdagochtend. Zoals gezegd wordt het verder fantastisch zeilweer. Wat ons betreft gaat het weekend daarom in ieder geval door. Op zaterdagochtend besluiten we definitief hoe het programma eruit zal zien. Daarbij hebben we bij meer wind altijd de mogelijkheid om op het Lauwersmeer te blijven. Een dagtocht op en neer naar Schiermonnikoog is een goed alternatief wanneer het alleen op zaterdag te hard waait.

weer-zaterdagweer-zondagMaak vooral ook je eigen afweging hierin. Wat voor de één een lekker windje is, kan voor de ander net teveel zijn.
Charles en ik zijn al vanaf vrijdagavond in Lauwersoog. We hebben veel zin in dit mooie weekend!

Nog een laatste tip: gezien de windvoorspelling is het zeker prettig wanneer je de mogelijkheid hebt om je zeilen te reven. Goed om daar nog even naar te kijken.”