Tweede RKO zoombijeenkomst, info over de Marker Wadden toertocht

Geplaatst op 01-06-2022  -  Categorie: Algemeen

zoomBij de tweede clubbijeenkomst van leden van de RKO, op maandag 30 mei, schoven maar liefst 23 zeilers aan, een behoorlijke groei ten opzichte van de eerste keer. Na een introductie door Annekrijn Kraakman kwam er een voorstelrondje.

Vervolgens hield Mathijs van de Griendt, organisator van de Tocht naar de Marker Wadden in het weekend van 11/12 juni, een praatje over wat er zoal komt kijken bij het zeilen op open water. Mét beelden. Belangrijk om te bedenken is dat er bij westelijke wind gekruist moet worden, en dat we bij oostenwind de wind in de rug hebben. Evenals de golven. Bij windje 2 a 3 Bft is aan de wind zeilen niet zo’n probleem, maar 4 Bft wordt al een beetje kritisch. Uiteindelijk zullen de organisatoren Mathijs en Charles van Swieten de knoop doorhakken of zeilen naar de Wadden verantwoord is.  

De deelnemers die zich hebben aangemeld krijgen informatie toegestuurd. Hierin staat o.a. hoe en waar de boot te water te laten, en waar je uitrusting aan moet voldoen, zoals een motor, slaaptent, voldoende drinkwater voor het weekend, eten en drinken, een zaklamp, zwemvesten voor alle opvarenden. Zeilers die op het allerlaatste moment toch bedenken mee te willen varen kunnen zich tot zaterdagochtend 11/6 melden.

instaVerder deze bijeenkomst kwam aan de orde de suggestie van Jelle de Kruijk (671) om meer gebruik te maken van sociale media als Facebook en/of Instagram. Dit om de aandacht naar ons toe te trekken van meer jongeren en Randmeerzeilers die de RKO niet kennen. Voorzitter Fred Dankers antwoordde hierop dat dit soort communicatiemogelijkheden weliswaar prima zijn, maar dat ze ook beheerd moeten worden. Hierop bood Jelle aan om aan bestuurslid Nico Overbeeke (1026) uit te leggen hoe de RKO gebruik kan maken van Instagram. Voor de onderlinge communicatie tussen deelnemers aan evenementen, zoals bijvoorbeeld de Sneekweek én de Waddentocht, kan een Whatsappgroep worden aangemaakt.

Annekrijn sloot de bijeenkomst af met de mededeling dat er zeker meer digitale clubbijeenkomsten zullen volgen. De volgende keer misschien over de Klusapp?