Toertocht van Lauwersmeer naar Schiermonnikoog

Geplaatst op 04-12-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Mathijs van de Griendt

Toen je afgelopen zomer de verslagen las van de geslaagde Markerwaddentocht op de RKO site dacht je misschien wel: "Wat leuk! Jammer dat ik daar niet bij was ..." 

 

schier-naar-lauwersmeerNiet getreurd: er komt een snel een herkansing! In 2023 gaat de RKO-toertocht naar Schiermonnikoog! Zeker, de echte wadden dus dit keer. Een mooie overzichtelijke tocht van Lauwersoog naar de haven van Schiermonnikoog. Ideaal voor Randmeerzeilers die nog geen ervaring op zout water hebben. Een kleine twee uur varen met alle avontuurlijke elementen die horen bij het varen op getijdewater.

 

10/11 juni of 8/9 juli

We hebben twee data gereserveerd. Dit in verband met het weer. Waait het op 10 en 11 juni te hard dan wijken we uit naar het reserveweekend 8 en 9 juli. We verzamelen op zaterdagochtend in jachthaven Noordergat in Lauwersoog. Daar kunnen we onze Randmeer te water laten op het Lauwersmeer. Dat is zoet water dus beter voor je trailer. In de haven zijn voldoende parkeermogelijkheden voor auto en trailer. Rond de middag schutten we door de Robbengatsluis naar de buitenhaven en zeilen we met hoogwater naar Schier. Daar hebben we alle tijd voor een wandeling op het eiland. Zondag zijn we in de tweede helft van de middag weer terug in Lauwersoog.

 

Heb je altijd eens met je eigen Randmeer op de echte wadden willen varen met stroom en op open water? Dan is dit een prima gelegenheid samen met andere Randmeerzeilers. Mathijs van de Griendt en Charles van Swieten organiseren de tocht en zorgen net als vorig jaar voor een praktische briefingsheet en palaver met laatste informatie. Ondanks de RKO-organisatie blijf je natuurlijk zelf verantwoordelijk voor het varen met je Randmeer. Geef je zo spoedig mogelijk op voor deze avontuurlijke en gezellige RKO-toertocht! Mocht je vragen hebben, neem gerust contact op.

neteiwsnav.selrahc.[antispam].@hotmail.com

tdneirgednavsjihtam.[antispam].@gmail.com