Stralend en vrolijk begin van de toertocht naar de Marker Wadden

Geplaatst op 12-06-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Nienke Feis

randmeren-op-de-kadeZaterdagochtend 11 juni lagen zeven Randmeren klaar op de kade van de Bataviahaven om te water te gaan en het ruime sop te kiezen naar de Marker Wadden. Het was nog even spannend of zeilen wel verantwoord zou zijn. De koers was noordwest, en toen de organisatoren Mathijs en Charles naar Lelystad reden was de wind nog aanzienlijk: 4 à 5 Bft. Fikse wind op de kop dus. Maar gelukkig, de wind zwakte af en dus kon er gevaren worden.

 

 

 

 

binnenkomst-2De stemming zat er al direct goed in. Hoe kon het ook anders: de weersverwachting was optimaal: zon en een lopend windje. Rond 13 uur vertrokken ze en al om kwart over twee kon het ontvangstcomité van de RKO bestaande uit penningmeester Annekrijn Kraakman met haar partner Wout en secretaris Nienke Feis de zeilers toezwaaien. Allemaal vrolijke gezichten.


rooje-sturmEsther, de bemanning van Björn in de Rooje Sturm, had wel in de trapeze gehangen, maar dat was vooral voor de lol, niet omdat dat zo nodig was. Reuze enthousiast zijn zij voor het zeilen in de Randmeer. Hadden ze bij de training nog gehoord dat hun mast niet zo geschikt was om wedstrijden mee te zeilen, nu stond er al een nieuwe op hun oude maar prachtige Randmeer 311!!!

 

 

panoramaEven de boten netjes aanleggen op aanwijzing van de havenmeester, en daarna het terras op. Penningmeester Annekrijn zou Annekrijn niet zijn als ze ook nu weer iets leuks zou bedenken: een rondje uit de RKO-kas!
Om een uurtje of vier moest het ontvangstcomité met spijt in het hart de reuze gezellige groep zeilers achterlaten. De ferry van Natuurmonumenten terug naar de Bataviahaven vertrok om halfvijf. We gingen weg in de zekerheid dat ongetwijfeld plannen voor nieuwe toertochten gesmeed zouden gaan worden.