Regels voor wedstrijdzeilen 2021-2024

Geplaatst op 10-02-2021  -  Categorie: Algemeen

Iedere vier jaar wordt het wedstrijdreglement (”Racing Rules of Sailing”) opnieuw vastgesteld door World Sailing. Deze overkoepelende internationale autoriteit voor onze sport heeft de Wedstrijdregels 2021 -2014 recentelijk gepubliceerd en ze zijn effectief geworden per 1 januari jongstleden.

Wat is er veranderd?
Dit keer zijn er een kleine 100 wijzigingen. Schrik niet, het merendeel bestaat het uit het aanscherpen van bestaande regels, het verwijderen van ‘loopholes’, herplaatsen van regels, en enkele nieuwe regels.

Gelukkig blijft zoals gebruikelijk ook in deze editie het overgrote deel van de Regels voor Wedstrijdzeilen ongewijzigd. Maar een paar veranderingen zijn toch wel de moeite van het bestuderen waard. 

Gevonden op het internet heb ik deze site waar de wijzigingen voor eenheidsklassen uiteengezet worden.
En deze site geeft een overzicht van alle wijzigingen. Allebei in de Engelse taal.

Het hele nieuwe wedstrijdreglement is te downloaden via de site van World Sailing. Klik hier

Wil je de Regels voor Wedstrijdzeilen 2021-2024 in het Nederlands en Engels, en in boekvorm. Dan moet je zijn bij het Watersportverbond om te bestellen. Voor een kleine 20 Euro krijg je het thuis in de bus. Een dik, maar interessant boek. Gelukkig hebben ze in deze editie met vertikale streepjes aangegeven waar wijzingen zijn aangebracht t.o.v. de vorige versie.