Paashaaswedstrijden Elfhoeven

Geplaatst op 03-04-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bertel Kolthof

paashaas-2024-001

Weer of geen weer?

 

De inschrijving voor de Paashaaswedstrijden kwam langzaam op gang. Behalve de valkenklasse keken de andere klassen de kat nog even uit de boom qua weersverwachting.

Toch mocht Elfhoeven zich verheugen toen er 70 boten aan de start kwamen op zaterdag ochtend verdeeld over 6 klassen; Valken, Ojollen, Randmeren, 16m2, Efsixen en Fj’s.

De vers geschilderde wedstrijdboeien op de Elfhoevenplas lagen weer keurig op hun plek. Met veel plezier vertrok iedereen voor een mooie baan over de plas. Na de finish bij de starttoren bleek dat er al geluncht kon worden. Maar voor de keukenbrigade was kwart voor twaalf een wel beetje vroeg waardoor het geduld van menig zeiler op de proef werd gesteld. Om half twee, na een lekkere lunch waren alle buikjes gevuld en was iedereen klaar om de miezerregen, die weigerde op te houden, te trotseren. Nu de wind uit een wat ander hoek kwam konden in de middag nog twee mooie wedstrijdbanen gevaren worden. De eilandjes en de wisselende wind maakten dat er regelmatig wat te verdienen of te verliezen was.

Dat gold niet voor iedereen, de 1030 voer stabiel als altijd. Toen Wouter en Lukas de boot in de box afmeerden stonden er al 3 eerste plaatsen op het scorebord.

paashaas-2024-004

Zondag had de wind zich in de Oosthoek genesteld waardoor er mooie lange kruisrakken in de baan zaten. Opnieuw toonden Wouter en Lukas meester want ondanks dat Nico en Cindy met de 1026 aandrongen gingen ze ook vandaag 2 maal als eerste over de finish.

paashaas-2024-005Ook Jeroen en Ben met de 1069 kwamen langzaam in vorm en waren af en toe voor in het veld te vinden. René Hensen en Debby Davidse in de 1001, die we voor het eerst in zo’n groot wedstrijdveld mochten verwelkomen hebben hard gestreden en zien na dit weekend genoeg ruimte voor verbetering. We houden ze in de gaten. Opnieuw bracht de lunch een verassing. Wedstrijdleider Pieter Lanser had met het oog op de weersvoorspelling met onweer besloten de middagwedstrijd te laten vervallen. Met een bijna strakblauwe lucht en een prachtig lopende wind was bij velen het ongeloof groot. Vooral toen bleek dat de verwachting inmiddels een stuk milder was en van onweer geen sprake meer was. Maar het kwaad was al geschied want er waren al boten afgetuigd. Tandenknarsend in de zon werden zeilen opgerold en boten weer op hun trailers gezet. Tijdens de prijsuitreiking maakte de wedstrijdleider zijn excuses aan de Paashazen,die de prijzen kwamen uitreiken, voor zijn wat ongelukkige beslissing. Vooral de eerste prijswinnaars waren dit jaar erg tevreden met het formaat van de chocolade hazen.

paashaas-2024-003De 1030 kreeg ook nog de overall prijs voor de winterwedstrijden uitgereikt want ook die serie hadden ze overtuigend gewonnen.

paashaas-2024-002

Bertel Kolthof