Nico's Nieuwsflits 3: It giet oan

Geplaatst op 24-06-2021  -  Categorie: Algemeen

Met onze in Friesland gebouwde boot hebben we als RKO-leden allemaal wat met Friesland. Velen van ons hebben zich de afgelopen weken weer kunnen vermaken op het water. En met de hoeveelheid zon in juni is ook het water zelf rap op temperatuur gekomen. Zo wordt het toch echt een mooie zomer. En wat is een mooie zomer zonder een lekker potje zeilen met de Randmeer !?

 

Er staan in ieder geval al een tweetal wedstrijden gepland op de Friese wateren. In het eerste weekend van augustus de Olympiade van Sneek, een driedaags evenement in de plaats van de vervallen Sneekweek en in het eerste weekend van september het Nederlands Kampioenschap op Heeg. Ik heb alvast een kamer bij Hotel de Watersport geboekt, vanaf donderdag avond. Op de website houden we jullie op de hoogte van de voorbereidingen voor het NK.

 

Het westen van het land dreigt er wat karig vanaf te komen. Daar gaan we wat aan doen en wel door het organiseren van een trainings-, coaching- en wedstrijdweekend op 21 en 22 augustus bij Elfhoeven op de Reeuwijkse Plassen. Op de zondag staat het officieuze NK Sprint op het programma en op de zaterdag is er een trainingsdag gepland. Een dag vol met techniek en tactiek om met meer vaardigheid sneller te kunnen varen. En bedenk: winnen is geen geluk.
De sprintwedstrijden zijn korte wedstrijden van een kwartiertje met maar drie boten tegelijk. Na elke wedstrijd wordt er één boot gewisseld en gaan weer drie boten direct van start. Op het startschip wordt telkens aangegeven welke boten bij de volgende race tegen elkaar varen. Voor een aantal zeilers is het niet nieuw; zij hebben op de Spiegelplas al eens op deze wijze tegen elkaar gestreden en daar hebben ze de smaak te pakken gekregen. Ik was er één van en het was een waar genoegen.

De trainer / coach is tweevoudig PIP-winnaar Jan Willem van de Hondel, voor veel Randmeerzeilers geen onbekende. We zijn hartstikke trots dat we deze zeiltopper hebben kunnen strikken. Dank daarvoor gaat uit naar Chris ten Hoopen en Bertel Kolthof. Jan Willem zal worden geassisteerd door ervaren Randmeerzeilers met de nodige wedstrijdervaring, waar ik ook mijzelf onder mag scharen. 

Na bijna twee jaar geen wedstrijden is dit een prima gelegenheid om alle kennis weer eens op te frissen. Natuurlijk en mogelijk vooral een kans voor alle aspirant wedstrijdzeilers om de eerste stappen te zetten als wedstrijdzeiler.

 

Hou de site in de gaten voor de aankondigingen van alle in dit bericht gemelde evenementen en hoe en wanneer je je kunt inschrijven.

 

Ayo !

Nico Overbeeke, RM 1026