Nico’s Nieuwsflits 2: Nieuwe instructievideo en promoboot in de maak

Geplaatst op 11-05-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Nico Overbeeke

Voorzichtig manoeuvrerend over en tussen de zeilen door vind ik een plekje achter de computer voor mijn periodieke bijdrage aan de RKO-site. Het is al weer een hele tijd terug dat na een dag op het water de zeilen te drogen lagen. Afgelopen vrijdag zat alles ineens mee. De RKO werkt gestaag aan een aantal instructievideo’s over allerhande aspecten van het zeilen met de Randmeer (zie site onder Media), om minder ervaren zeilers te helpen bij hun instap in de boot. Wij van RM1026 mochten meedoen in de hoofdrollen.

img-5093Instructievideo over de spinaker maken
De video’s helpen je bij het optuigen van je Randmeer, je boot te water te laten en er meer snelheid in te krijgen. Wat nu nog ontbreekt is een instructievideo over de spinaker. Het productieteam van de instructievideo’s heeft de bemanning van Mi Dushi gevraagd om de hoofdrol te spelen in deze film. Een leuke en uitdagende kans, die we enthousiast hebben gegrepen..
Het weer blijft wat achter dit jaar, maar de geplande was bedeeld met goed zeilweer. Werk werd verzet, de wattenstaafjes uit de verpakking genomen en na een negatief resultaat konden we positief aan de opnames beginnen.  
Makers Bertel en Fred weten onderhand van wanten. Het draaiboek werd ons toegezonden en met kordate instructies werd shot voor shot gewerkt naar een hopelijk goed eindresultaat. Het was voor ons wel even schakelen. We varen eigenlijk altijd met z’n tweeën; ik aan het roer en Cindy en Patrick wisselen elkaar af. Gezien de resultaten uit het verleden, kan dat best goed uitpakken. Om dan de taken weer over drie te verdelen, vraagt weer even de aandacht. Wie weet komt het resultaat daarvan ook nog eens op het RKO YouTube kanaal terecht.
De opnamen zijn verricht, en nu is het aan Bertel om hier een goede instructiefilm van te maken. Daar heeft hij wel wat tijd voor nodig en die is wellicht ook wel beschikbaar. Alle reguliere evenementen deze zomer tot aan het NK in september zijn immers geannuleerd.

Coronakilo’s proberen weg te werken
Heb ik zelf nog even de tijd mijn fysieke gesteldheid op orde te krijgen. Geen rekening houdend met de eigen leeftijd voelde ik mij goed genoeg om te proberen mijn conditie op te vijzelen met voorbeeldvideo's van conditietrainingen (naar aanleiding van mijn vraag eerder dit jaar). Buik en rugspieren zijn er overspannen van geraakt. Had ik mij gehouden aan de tip van Jörgen en het dus bij veel wandelen gehouden, had ik er nu veel rechter bij gezeten. Voor de komende periode vraag ik geen advies en goede raad aan de RKO-leden meer.

photo-2021-05-10-21-20-20Samen een Promoboot maken voor de RKO
Wel gooi ik bij deze een ander balletje op; een plan bedacht door Bertel Kolthof, die deze foto maakte. Als je even je best doet en door het water kijkt zie je inderdaad een Randmeer.
Ze ligt verweesd te wezen in de buurt van Nieuwkoop. De eigenaar is onbekend, evenals naam en zeilnummer van de boot. Het idee is om de eigenaar op te sporen en deze Randmeer door de RKO te laten adopteren. Met vrijwilligers en hulp van Jachtwerf Heeg zouden we hem kunnen renoveren. Van dit hele proces kan verslag worden gedaan op onze site, in nieuwsbrieven en uiteraard het Jaarboek.
Zo maken de leden onze eigen RKO Promoboot. Als we als club ons best doen dan is het zeker uitvoerbaar.

Nieuwe appgroep "Promo Randmeer"
Gezien het succes van de Klusapp is de kennis over de problemen van oude Randmeren en hoe deze op te lossen ongetwijfeld enorm toegenomen.
Mijn vraag is: wie kan ik noteren voor de nieuwe "Promo Randmeer" appgroep. Iedereen is welkom, je leert er veel van, maakt nieuwe contacten met andere Randmeerzeilers en als eerste mag je zeilen of meevaren op deze Promoboot.
Meld je aan bij ofni.[antispam].@RKO.nl.