Nico’s Nieuwsflits 1: Coronakilo’s wegwerken

Geplaatst op 21-02-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Nico Overbeeke

ijszeilen-kaagAfgelopen weekend popte deze foto op op mijn iPhone: een scherm vol met zeiltjes met de groeten vanaf de Kaag. Zag ik het wel goed? Het leek toch echt op een zeilwedstrijd.

Ik keek wat beter en toen werd het me duidelijk: op de bevroren Kagerplassen werd na jaren weer op het ijs gezeild. Mijn Randmeer was daar helaas te zwaar voor, zo werd mij gezegd. Ze waren wel zo aardig om daar niet bij te vermelden of dat aan de boot of aan de stuurman lag.

Een blik op de weegschaal gaf uitsluitsel. Werk aan de winkel dus. Nu een weekje later de plassen weer ijsvrij zijn en de temperatuur een slag naar boven heeft gemaakt, komt het nieuwe zeilseizoen met rasse schreden naderbij.

ijszeilen-kaag2Eerst even een klein Coronahobbeltje nemen, en dan kunnen we weer zeilen. Onze voorzitter heeft ons de afgelopen jaren duidelijk gemaakt dat wij als Randmeergroep aan verjonging moeten werken. Hij lijkt daarmee te zeggen dat velen van ons dus kennelijk oud zijn. Dat maakt het Coronahobbeltje wel beter te nemen. Naar verluidt ben ik nog deze maand aan de beurt voor het vaccinprikje. En dan kan het losgaan!

Daar zitten we allemaal op te wachten. Als het losgaat, zijn we er dan ook klaar voor? Op het ijs – zo moet ik bekennen - werkten de extra coronakilo’s niet erg in mijn voordeel. Na een paar dagen schaatsen was mijn latijn behoorlijk afgenomen.

Hoe ga ik daaraan werken: kilo’s verminderen en bouwen aan mijn conditie, gericht op de start van het seizoen?

Hierin sta ik hopelijk niet alleen, althans dat denk ik zo maar. Als gelijkgestemden lopen jullie hier ook tegenaan, of niet ? Derhalve de vraag: hoe pakken we dit gericht aan. Help de RKO bemanningen aan een goede start van het komende jaar en deel je aanpak.

Stuur je conditietips en -tricks naar: rp.[antispam].@rko.nl. Wacht niet te lang, er moet zo snel mogelijk gestart worden. De oogst wordt opgenomen in de volgende nieuwsflits.

Groet, Nico Overbeeke