Randmeer Klasse Organisatie

Nico’s mijmeringen 3: Pinksterwedstrijden en BSR

Geplaatst op 07-06-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Nico Overbeeke

Pinksterwedstrijden op de Reeuwijkse Plassen

De Goudse Zeilweek is een week varen op de Reeuwijkse Plassen, verdeeld over twee dagen. Althans dat heb ik ervan begrepen na het bestuderen van de website. Gelukkig waren er nog een zevental andere Randmeervaarders om helder in beeld te krijgen hoe een en ander in elkaar steekt. Het was immers al weer drie jaar terug dat dit evenement doorgang gevonden had.  
wouterDe eerste dag zoek je blauwe piramides op de Elfhoeven en de volgende dag halve bollen op de ‘s-Gravenhoekseplas. Nu ja, niet alleen naar de boeien is het zoeken, meer nog naar de wind op de plas en bij de boeien. Met een start van O-jollen en 16 kwadraten voor je heb je enig idee waar je heen wordt gestuurd door het startcomité. Op de plas voldoende wind met uitschieters waar de trapeze goed van pas kwam. Het benaderen en ronden van de boei gaat als niet "local" best wat met gepuzzel. Je krijgt eigenlijk nooit de gewenste shift, maar altijd de verfoeilijke header te verduren. Ofwel, je komt altijd nog een stuk onder de boei uit, wat je nog een extra slag kost. Na de prijsuitreiking vernamen we van ervaren Reeuwijkse Plassen zeilers dat ook zij er meestal naast zaten. De bemanning van de 1030 (Wouter van der Gronden/Lukas van der Heeden) kon er het best mee overweg zodat zij dankzij veel eentjes de grootste kazen mee naar huis konden nemen.

pieterGoed resultaat was er alweer van de "huurboot" 1057 (Pieter de Haan en Jan Willem Janse). In het aanmoedigingsklassement staan zij ondertussen voorop. Direct in de eerste race namen zij een wijde boog om de windstilte heen en liepen ze door het veld toe naar de tweede plaats. Dat het succes geen geluk was bewezen zij in alle races. Met een 1, een 2 en 3 drieën werden ze derde in het klassement, waardoor ook zij een kaas mee naar huis nemen.

De tweede plek werd toebedeeld aan de 1026, met als gelegenheidsbemanning Joost Höcker. Met een 1 en 4 x een 2, is het windfluisteren ook Joost toevertrouwd.
Aan de laatste twee wedstrijden op de eerste pinksterdag kwamen wij door het wegvallen van de wind niet meer toe. Na een pittige roeiwedstrijd waren we voor de buien binnen in het clubhuis.

 

 

 

 

Uitslag Randmeer Goudse Zeilweek
Punten houden rekening met 1 aftrekwedstrijd
1 1030 Wouter van der Gronden, Lukas van der Heeden, 1 1 2 (3) 1 1
2 1026 Nico Overbeeke, Joost Hocker 9,0 (6) 2 1 2 2 2
3 1057 Pieter de Haan, Jan Willem Janse 12,0 2 (3) 3 1 3 3
4 350 Bertel Kolthof, Guus de Koster 19,0 3 4 4 (6) 4 4
5 781 Gwen de Vries, Marten Pothoven 24,0 4 (5) 5 5 5 5
6 633 Chris ten Hoopen, Jaap de Vries 27,0 5 6 (7) 4 6 6
7 1001 Willem van der Meij, Tbd, Tbd 34,0 (7) 7 6 7 7 7
8 1069 Ben van der Hoorn, Jeroen Kooi 45,0 (dns) dns dns dns dns dns

 

Schrijf je in voor de Braassem Summer Regatta

In het weekend van 18/19 juni vindt op de Braassem de Summer Regatta plaats, een ideale gelegenheid om alvast te oefenen voor het NK, dat daar in het eerste weekend van september gaat worden gezeild. Volgens kenners is de Braassem de beste plas van Nederland.

Vrijdagavond borrel in het café en zaterdag een waar feestgebeuren in het prachtige clubhuis. Inschrijven kan via deze link. https://www.manage2sail.com/nl-NL/event/BSR#!/classes
Lunch is inbegrepen !