Nico’s mijmeringen 4: De RKO nu ook op Instagram

Geplaatst op 13-07-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Nico Overbeeke

Een zomerse dag om eens lekker te mijmeren. De dinsdagavond ervoor, de traditionele zeilavond, de wereld nog eens doorgenomen op het mooie terras van Yachtclub Noorderhem, met de daar verzamelde Randmeerzeilers. Het clubhuis liggend aan de plas waarop wij samen begin september om de blauwe kampioenswimpel van het Watersportverbond gaan zeilen.

Niet geheel willekeurig gaan mijn gedachten terug naar 1988. Het jaar waarin ik mijn eerste videocamera kocht om de trouwdag en toekomstige nieuwe borelingen op tape te vereeuwigen. Foto's waren van het 6x6 formaat net overgaan naar 6x9. Na de vakantie was het wachten op de ontwikkeling van al het moois en nog eens na te genieten van wat je allemaal had meegemaakt. De dia-avonden hebben wij overgeslagen; bij bijzondere gelegenheden gebruik ik de beelden om er een flitsend geheel van te maken.

De wereld van beeld en geluid verandert in hoog tempo. Of je wilt of niet, je gaat er in mee. Deel jezelf niet, dan word je wel gedeeld of deel je mee. De video- en fotocamera liggen in de kast en zijn sinds 2007 onderdeel van je telefoon geworden. De telefoon via internet verbonden met de wereld. Alles kan en veel wordt gedeeld. Bij het RKO bestuur kwam de vraag wanneer er via de RKO gedeeld wordt. Goede vraag en kort antwoord, het kost tijd en je hebt wel de beelden en toestemming nodig. Nog los van de tijd die het kost om het tot een acceptabel niveau te krijgen.

Tussen de mijmeringen door ben ik aan de slag gegaan en de eerste Reels / verhalen zijn toegevoegd aan de Instagramaccount van de RKO. Heb je beelden (content) die je wil delen, laat ons je dan volgen. Stuur ze op naar rp.[antispam].@rko.nl en laat ze delen. De RKO kun je volgen via Randmeer_zeilen. Aan alle leden het verzoek om content van je lokale zeilclub en vrienden op te sturen. Deze worden dan geplaatst en zo krijgen we een breder beeld van de Randmeerzeilers.

Nog even terug naar de niet geheel willekeurige gedachten en zomerse mijmeringen. Vanmorgen vroeg een nieuwe wereldburger live kunnen aanschouwen. De foto’s en filmpjes zijn al opgeslagen op de telefoon en gesynct naar de cloud. Of ze snel gedeeld worden is aan de ouders. Het formaat in Instagram 6x6, ook dat niet geheel willekeurig.

Ayo.

Nico