Laatste Winterwedstrijd Elfhoeven zit er weer op

Geplaatst op 27-03-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Lukas van der Heeden

De laatste winterwedstrijd van het seizoen 22/23 bij Elfhoeven

Op 27 maart 2023 is de laatste winterwedstrijd van dit seizoen gezeild. Een weekje eerder dan in de originele planning helaas, want dat zorgde ervoor dat er een aantal boten niet bij waren. Het meest zuur was dat voor de Black Jack, die zijn crew moest missen en alle deelnemers langs zag komen in de haven… Voor aanvang van de wedstrijden stond de Black Jack nog eerste, maar dat zou niet zo lang meer duren.

Dit weekend werden de wedstrijden verzeild op de grens tussen regen en droogte. Het noorden van het land beleefde een droge dag, terwijl het in het zuiden nat was. De grens tussen deze weersomstandigheden lag over de Elfhoevenplas. Aangezien de grens grillig was viel er soms meer en soms minder regen. In de middag bliezen de windvlagen wat sterker en werd de regen weggeblazen. Hierdoor kon alles droog worden ingepakt, ware het niet dat alles nog steeds nat was.

Na een kort uitstel wegens overmatige neerslag, - mochten we afwachten in het clubhuis, ja ook aan het comfort wordt gedacht – gingen de boten het water op. Twee potjes van elk twee rondjes werden verzeild door de Randmeren, Randvalken (was een gloednieuwe bij…) en een kwadraat. De toerklasse volgde met een rondje op dezelfde baan. Na afloop van de races werd er gezellig geluncht in het clubhuis. Daar werd ook geconstateerd dat de wind in de voorspellingen steeds harder zou worden. Daarom werd de baan voor de middag iets aangepast.

In de middag hebben we nog twee korte wedstrijdjes gevaren, kort met een uitroepteken. En dat beviel iedereen best goed. Twee starts snel na elkaar, op een baan van een enkel rondje. Misschien hadden twee rondjes ook nog wel gekund met als kortste race 8,5 minuten voor de eerste boot. Maar al met al beviel het eigenlijk iedereen best wel goed. En wat bleek, de kaarten werden wel ongeveer hetzelfde geschud. Wel geschud, want er waren telkens andere boten die achter ons over de streep kwamen, alleen Bertel deed dat tot twee keer toe.

uitslag 2Toen alle boten weer het water uit waren was het tijd voor de prijsuitreiking. Daarbij heeft Chris ten Hoopen traditiegetrouw de ijsbeer Knut, aan Wouter en mij overhandigd. Daarbij wel de opmerking plaatsend dat dat dat wat saai werd, aangezien dit niet de eerste keer was dat wij hem wonnen. In elk geval denk ik wel dat ik voor mezelf en Wouter kan spreken dat het voor ons niet saai was en we genoten hebben van de wedstrijden. Naast het comité wil ik ook nog even alle tegenstanders bij deze bedanken voor de geboden tegenstand. We kregen het dit jaar niet cadeau, we stonden immers niet eens eerste bij het begin van de dag…

 

elfhoevenbandNa de prijsuitreiking werd het nog heel lang heel gezellig in het clubhuis van Elfhoeven, met allerhande oudhollandse spelletjes zoals sjoelen, en een optreden van de 10-koppige Elfhoevenband. Zij zijn het resultaat van een uit de hand gelopen weddenschap tijdens een Frieslandweekend. De band bestaande uit Bram, Chris, Elles, Erica, Ger, Iddo, Marcel, Marieke, Ramon, Ronald spelen muziek als All about that bass, Soul man en Knock on wood.

 

En nu op naar het zomerseizoen. Hopelijk tot bij de Paashaaswedstrijden, ook op Reeuwijk!

 

Lukas (Randmeer 1030)