Kampioensteam Randmeer 1030 aan het woord

Geplaatst op 08-09-2021  -  Categorie: Algemeen

‘Only Time Will Tell’ is de naam van de Randmeer 1030, van stuurman Wouter van der Gronden en bemanning Lukas van der Heeden, die afgelopen weekend ‘Nederlands Kampioen Randmeer’ op het Heegermeer werden. Het heeft even geduurd, maar de aanhouder wint. 

Het klinkt cliché maar het was een uitzonderlijk zomers weekend waarin alles op zijn plaats viel. De organiserende vereniging WSHeeg was helaas afgelopen jaar in hun prachtige nieuwe verenigingsgebouw getroffen door een keukenbrand, maar ze waren uitstekend geëquipeerd met een verenigingsstart- en finishschip en maar liefst 5 rescue boten. Eén ervan had zelfs 250 pk :). Er stonden in drie dagen 12 wedstrijden gepland en die zijn ook alle volgens planning, zelfs zonder enige ‘Algehele Terugroep’, uitgevoerd. Bij deze nazomerse dagen was de wind, zoals dat betaamt, variërend van 1 Bft tot in vlagen 4 Bft. Lekker om met korte broek en polo shirt te zeilen! Het deed denken aan een Indian Summer!

Na twee dagen stonden wij met de 1030  ex-aequo met Randmeer 670 van Auke de Jong op de eerste plaats. Frans Sas was ondertussen met de 1101 een aanstormende kanshebber voor de titel. Het was dus zeker nog geen uitgemaakte zaak aan het begin van de laatste dag. Gelukkig verliepen de starts gunstig en draaide de wind ook steeds precies bij elke overstag in de goeie richting, zodat we met geluk en uiteindelijk zelfs met overmacht de titel konden veroveren. (Er zijn zelfs stemmen die zeggen dat we die na 11 wedstrijden al hadden behaald.)  Fijn in ieder geval dat WSHeeg de uitslagen steeds, direct na elke race, op hun website publiceerde. Zo kon het thuisfront op afstand ook nog meegenieten. Graag spreken we onze dank uit aan alle enthousiaste vrijwilligers, de Randmeer Klasse Organisatie, het wedstrijd comité onder leiding van Maarten Stuurman!, maar zeker ook alle deelnemers die dit weer mogelijk maakten!

Tot slot. Misschien moeten we onze boot nu maar omdopen tot ‘Time did Tell’… Hoewel het bijgeloof op een boot dat niet zal toejuichen…

Lukas en Wouter