Er komt weer een Rijnrace

Geplaatst op 03-05-2023  -  Categorie: Algemeen

rijnrace-2019-278Hét zeilevenement van het jaar, voor veel zeilers uit de regio: de Rijnrace, voorheen de Arnhem-Wageningen Race, die voor het eerst werd gezeild in 1958! Een prachtige traditie. Na 3 jaar afwezigheid is de Rijnrace terug op de wedstrijdkalender! Op 3 juni varen we deze wedstrijd voor de 58e keer.
Hoe leuk is het om op stromend water te varen!

De lange baan op de Rijn, met bochten, kribben, (beroeps)scheepvaart en luwten, maakt dit een wedstrijd voor echte rivierzeilers.
De start is in het grindgat bij Heteren. Vanaf daar naar Opheusden, terug stroomop naar de Bovenste Polder, dan naar de finish in de haven van Wageningen, 17 km in totaal.
Er wordt in een paar groepen gestart, en gezeilde tijden worden met SW gecorrigeerd zodat elke boot kan meedoen. Open boten kunnen zo nodig ’s ochtends (om 11 u en 11.30) een sleep krijgen van Wageningen naar Heteren.

De inschrijving staat open voor open zeiljachten, scherpe kajuitjachten, en rond- en platbodem jachten waarvoor een SW of  TCF is vastgesteld. 

Het wedstrijdwater is het grintgat bij Heteren, de Nederrijn tussen de brug bij Heteren en het Opheusdense veer, inclusief de kribvakken en het havenkanaal bij WSV Vada.

rijnrace-2017-63-leewis-1083Er wordt gestart op zaterdag 3 juni vanaf 13.30 uur. ’s Avonds is er een barbecue vanaf 18.00 uur tot 20.30 uur op het terras van het clubhuis Ten Anker van WSV Vada met aansluitend om 21 uur een schippersbal, eveneens in het clubhuis van WSV Vada.

Alle informatie over de wedstrijd, overnachtingen, en mogelijkheden om gebruik te maken van hellingen is te vinden op de site van de Rijnrace. De Rijnrace wordt georganiseerd door WSV Vada, WSV Giesbeek en WSV Peter Hensen in Oosterbeek.

De foto rechts is van de Rijnrace in 2017. De donkere boot is de Windemin, RM 1083, van John Leewis.