Eerste virtueel RKO-café met de leden is een feit

Geplaatst op 09-05-2022  -  Categorie: Algemeen

Het was behoorlijk druk in onze eerste virtuele RKO clubhuisbijeenkomst op maandagavond 9 mei 2022. Met z’n achttienen waren we achter onze computers aangeschoven om te praten over enkele actuele onderwerpen binnen onze klasse. Penningmeester Annekrijn Kraakman, voorzitter van de bijeenkomst gaf eerst aan alle aanwezigen de gelegenheid zich voor te stellen.

Vervolgens vertelde Nico Overbeeke, organisator van de in september vorig jaar op Reeuwijk gehouden sprintwedstrijden, meer over wat we komend training/sprint weekend (14/15 mei)  kunnen verwachten. Zoals gezegd: zaterdag gaan we trainen, en zondag gaan we het geleerde in de praktijk brengen in korte sprintwedstrijdjes.
Vervolgens vertelde Geert Geelkerken, voorzitter Reglementen Commissie van het Watersportverbond, een en ander over wat valkuilen bij het zeilen van sprintwedstrijden.

Daarna aandacht voor het aanstaande toerevenement naar de Marker Wadden: organisator Mathijs van de Griendt vertelde over wat we dan kunnen verwachten. Het belooft een mooi weekend te worden. Inmiddels zijn er zes inschrijvingen, uiteraard kunnen daar nog veel meer bij.

Na nog wat opmerkingen: zou het niet leuk zijn om bij het NK op de Braassem een speciaal klassementje voor deelnemende familieboten in het leven te roepen? Kan er een Randmeer of RKO T-shirt komen? Is het een idee om bij het volgende virtuele RKO café een gastspreker uit te nodigen?

werd de avond besloten, met de opmerking van Paul Knoop dat hij volgende keer een virtueel rondje geeft. Op dit goede idee werd enthousiast gereageerd door de aanwezigen. Voor herhaling vatbaar dus, misschien wel met per avond een thema.