Eerste RKO zoomcafé van 2023

Geplaatst op 29-03-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Nienke Feis

zoomersEerste RKO zoomcafé van 2023

Op dinsdag 28 maart rond halfnegen schuiven een kleine twintig enthousiastelingen aan voor het eerste RKO zoomcafé van 2023, als vanouds onder leiding van penningmeester en kroegbaas Annekrijn Kraakman.

 

 

 

boot-bertelDe nieuwe voorzitter Bertel Kolthof presenteert zich

Nadat iedereen zich heeft voorgesteld presenteert de nieuwe voorzitter, Bertel Kolthof zich. Bertel zeilt samen met Guus in de houten 350, eiken aan stuurboord en mahonie aan bakboord. Bertel is fervent toerzeiler, naast het wedstrijdzeilen.

 

 

 

 

 

trainingTrainings/sprintweekend op 13/14 mei in Grou

Piet Hogewerf vertelt meer over de plannen voor het trainings/sprintweekend op 13/14 mei, dat hij en Ralph Wijbenga organiseren in Grou. De inschrijving is inmiddels geopend. Alle info over de training en de sprintwedstrijden staat in de agenda. Hou voor eventuele wijzigingen en aanvullingen van het programma de agenda in de gaten.
Er gaat worden getraind in twee groepen, beginners en de meer ervaren zeilers. Ralph en Piet nemen de beginners onder hun hoede, de gevorderden worden getraind door zeilcoach Hans Loermans.
Voor de sprintwedstijden is weliswaar een wedstrijdlicentie vereist, maar hierop zal niet worden gecontroleerd.
Uiteraard gaat geoefend worden op starten en op boeienrondingen, zowel van de boven- als de benedenboei. Ook aardig is misschien om een keer door te nemen hoe het eraan toe gaat bij protesten. Denk vooraf alvast na over waar jij bij de training de nadruk op wil leggen.
Alle vragen kun je sturen naar siraterces.[antispam].@RKO.nl.

schierwaterWaddentocht naar Schiermonnikoog

De inschrijving staat nog open, maar het maximum aantal deelnemers van 15 is bijna bereikt.
Alle deelnemers worden toegevoegd aan de Appgroep van deelnemers aan de tocht. Verder komt er een uitgebreide flyer met alle info, en vooraf is er uiteraard een palaver. Allereerste vereisten om mee te doen zijn uiteraard een motor, goede zwemvesten voor alle opvarenden en een kompas.
Mathijs zorgt ervoor dat alle deelnemers screenshots krijgen van de waterkaart van het gebied waar gevaren gaat worden.
Het is de bedoeling om met hoogwater Schier aan te varen en zo vroeg mogelijk daar aan te komen. De kans om dan voor allen goede ligplaatsen te vinden is dan optimaal. Zondag kan hopelijk nog een rondje gevaren worden.
Hopelijk kan de tocht doorgaan in het geplande weekend 10 en 11 juni. Maar hou vooral het reserveweekend van 8 en 9 juli vrij, de diehards kunnen dan nogmaals naar Schiermonnikoog varen!

Oproep

printscreen-rko-siteOp de volgende ALV zal Nienke Feis – na acht jaar - stoppen als secretaris. Per januari 2024 wordt dus een nieuwe secretaris gezocht van deze mooie vereniging. Nu al wordt gezocht naar iemand die het leuk vindt om de berichten op de RKO-site van de appgroep van Randmeerklussers bij te werken. Deze staan op het afgeschermde deel van de RKO-site, naast nog veel meer informatie, zoals alle jaarboeken, tips en tricks voor wedstrijdzeilers en veel foto’s. Het loont de moeite om daar eens te gaan kijken!
Meld je aan bij siraterces.[antispam].@RKO.nl