De Vlootschouw Revisited

Geplaatst op 04-08-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bjorn de Laat

vlotschouw-1vlotschouw-2Na onze aanmelding voor de Sneekweek hebben we een berichtje verstuurd om dit jaar weer met de Vlootschouw, de opening van de Sneekweek, te mogen meevaren met onze Rm 311, de Rooje Sturm. Dit werd met instemming ontvangen. Dus lagen we - Esther aan het roer, Lisa en ik aan de genua - vrijdagavond om 17:45 uur weer klaar voor de sleep naar de Kolk. Om 18:30 uur aangekomen in de Kolk bij de Waterpoort even gegeten en een rondje Sneek gedaan tot het begin van de Vlootschouw om 21:45 uur door de grachten van Sneek. Samen met de Tirion 21 en de 2.4 mR waren we de tweede sleep. Het was weer een geslaagde avond met een gezellige sfeer. Om 22:30 kwamen we bij het eindpunt. Daarna werden we teruggesleept naar de haven. Om halftwaalf waren we terug in de haven, even de tent erop en daarna nog een spelletje (en drankje) in de tent.

We varen deze Sneekweek met z’n drieën. Tijdens het trainingsweekend en vorig jaar zijn we erachter gekomen dat een extra handje van een derde bemanningslid wel handig is.
Op wat technische problemen na zijn we de eerste wedstrijd vandaag goed doorgekomen en gaan we de volgende wedstrijden door in deze samenstelling: Bjorn de Laat, Esther van Hooren en Lisa van Zutphen.