Nieuw: Klushelden FAKQ pagina

Geplaatst op 02-06-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Nienke Feis


Medio juni 2020 is de Appgroep Klushelden van start gegaan: Randmeereigenaren met vragen over problemen met hun boot vragen advies aan andere Randmeereigenaren. Inmiddels heeft de appgroep 77 deelnemers: bijna een vijfde deel van alle RKO-leden is dus aangesloten bij deze appgroep!! Bijna dagelijks worden er vragen gesteld, en bijna direct buitelen de antwoorden de appgroep binnen.
De eerste twee jaren zijn de vragen én de antwoorden mét foto’s gepubliceerd op de besloten pagina’s van de RKO-website. Dat leidde tot een nagenoeg onbegrijpelijke en niet te doorzoeken brij van vragen en discussies. Maar tevens een berg aan kennis en tips. Wat hiermee te doen?

 

zwaardVoorstel FAKQ

Actief klusser en schrijver op de klusapp Peter Spruit signaleerde het probleem: “Op de klusapp is het lastig om informatie terug te vinden. We merken nu al dat we in herhaling vervallen met sommige onderwerpen. Om die informatie beter te ontsluiten zouden we de informatie moeten ordenen zodat het makkelijk zoeken is. Zoiets als een index, een database of een zoekfunctie. Een kennisbank.
Daarnaast zou de klusapp moeten blijven bestaan in deze vorm, want dat is een erg leuk medium om met elkaar in contact te komen en info uit te wisselen.”

 

 

Rubriceren van de typische Randmeerproblemen

Peter Spruit ging aan de slag. Hij bekeek nauwgezet wat allemaal besproken is op de klusapp en inventariseerde welke probemen zoal aan de orde zijn geweest. Voorts maakte hij een aantal rubrieken, met daarin de meest voorkomende problemen en mogelijke oplossingen.
Spruit heeft er enorm aan getrokken. Hij deed dit voorstel begin april, en nog geen twee maanden later staat hij online: de pagina KlusTips.
Aan deze pagina is naast Peter Spruit meegewerkt door Hans van Gent, Jeroen Waalewijn en Klaas-Jan Rozema en natuurlijk alle leden van de appgroep. Daarnaast heeft webmaster Fred Dankers er veel tijd in gestoken om de pagina zo netjes mogelijk op de RKO site te plaatsen.

 

De appgroep gaat door

Voor wie zich zorgen maken: de appgroep blijft uiteraard gewoon bestaan. Dus heb je een klusvraag en staat die hier niet bij, stel die vraag dan in de Klusapp, maar kijk ook even op internet. Voor trim- en andere gebruikstips kun je terecht in het Randmeerboek en in verschillende Jaarboeken (digitaal te vinden op deze website). En natuurlijk bij andere (Randmeer)zeilers, bijvoorbeeld via de Klusapp. RKO-leden kunnen nog steeds lid worden van deze appgroep door op deze link te klikken: