Dag 3 Sneekweek 2023: Wat doet Huisje 93 als er niet gezeild kan worden?

Geplaatst op 07-08-2023  -  Categorie: Algemeen

Wat doet Huisje 93 op De Potten op Dag 3

 

Na de zware tweede dag worden we lekker laat wakker. Het Wedstrijdcomité laat weten dat ze het programma gewijzigd hebben vanwege de harde wind, die naar verwachting in de loop van de dag steeds meer zal aantrekken. Vlagen van 30 knopen in de middag, geen kattenpis. Startgroepen 1-11 starten op de korte baan en dat is het voor vandaag. De overige klassen zullen morgenochtend vroeg starten.

rm1027-bij-veel-wind-2-verkleindMark Schiet, die nog steeds baalt dat het planeren niet lukte, gaat daarom met Joost Höcker in de RM1027 oefenen met alle planétips. Behalve twee Larks zijn er geen andere zeilboten op het water. Tip van Flip: om te planeren helpt het om 1) de boot goed recht te houden, en 2) iets naar achteren te gaan zitten (stuurman in ieder geval achter de overloop). Lekker gevoel als de boot dan ook echt in plané komt en ineens een stuk stabieler vaart.

 

 

prijzen-ophalen-op-het-starteilandWe worden opgehaald door Nico Overbeeke in zijn sloepje, op weg naar het Starteiland om de dagprijzen op te halen. Voor Mark en Sebastiaan Schiet in RM1027, en Nico en Cindy Overbeeke in RM1026.

 

voor-de-groene-draeckTrouwens, je Sneekweekpas geeft gratis toegang tot het Fries Scheepvaart Museum. Als goed volgzaam kuddedier struinen wij daar een uurtje rond. Highlights: heel veel bootjes en van alles over schaatsen (ze kunnen het niet laten hé, die Friezen!)

barbieWe besluiten de dag cultureel met de blockbuster Barbie. Oordeel van de jury: six points (5 mannen, 2 vrouwen). Maar wel een originele invalshoek. En we gaan voorlopig de boot niet roze verven.

 

 

 

monique-stofzuigtproeverij-rm19Hanneke ten Hoopen (dochter van Chris ten Hoopen, RM633) stofzuigt, en de bemanning van RM19 (Peter Bob Smits, Vincent De Vries, Jan Sinnige) gaat naar een proeverij.