Coaching om beter en sneller te varen met je boot en bemanning

Geplaatst op 19-09-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Nienke Feis

Vind je het leuk om meer uit je boot te halen en sneller te leren varen? Wil je misschien zelfs wedstrijden zeilen waarbij je niet steeds in de achterhoede eindigt?

Bijna alle zeilers in de Randmeer vinden het leuk om af en toe een wedstrijdje te zeilen. Ze doen mee met lokale wedstrijden of aan de Sneekweek, of sparren wat met een Randmeervriendje op de plas. Veelal voor de lol, uiteraard. Maar een keertje wat meer vooraan eindigen zou toch leuk zijn… Iedereen vindt dat leuk.

Helaas denken velen dat ‘ze niets te zoeken hebben’ bij wedstrijden als het Nederlands Kampioenschap. Of het Vrijbuiterweekend. Dat is jammer, want hoe meer zilen hoe meer vreugd, én: alle wedstrijdzeilers zijn achteraan begonnen.

Zeilers die meer uit hun boot willen leren halen kunnen meedoen met de Winterwedstrijden op Reeuwijk. Als je je aanmeldt, dan zoekt de RKO coaching door ervaren wedstrijdzeilers die je gaan helpen met allerhande tips en tricks om sneller te zeilen, zoals bijvoorbeeld gewichts- en zeiltrim.

Verdere aandachtspunten: boeironding, inrichting boot, overstag gaan, gijpen, stand zeilen en stagen, gewichtsverdeling, starten, etc.

Je kunt je aanmelden bij: siraterces.[antispam].@RKO.nl

 

winterWinterwedstrijden Elfhoeven

Als in het hele land de boten in hun winterstalling liggen, organiseert Elfhoeven Reeuwijk de traditionele Winterwedstrijden. Leuke leerzame en buitengewoon gezellige wedstrijden. Als de weersomstandigheden gunstig zijn, niet harder dan vijf Beaufort en geen ijs in de plas, kan er wedstrijd gezeild worden. Je kunt meedoen door je voor een geringe bijdrage in te schrijven via de site van Elfhoeven. De data zullen binnenkort worden gepubliceerd op de site van Elfhoeven. De eerste wedstrijd is begin november.

De eerste start van de dag zal ergens tegen 11.00 uur zijn, het clubhuis is om 10.00 uur open.

Na twee wedstrijdjes zoeken we even de wal op voor een lunch en na de lunch doen we nog twee tot drie wedstrijdjes. Dan kan iedereen op tijd zijn boot weer opruimen en de wedstrijd 'evalueren' en gaan de eerste drie met een prijs naar huis. 

Deelnemende boten kunnen de hele winter op het Elfhoeven worden gestald.