Agenda en COVID-19

Geplaatst op 01-06-2021  -  Categorie: Algemeen

Update 8-6-2021:

Er komt een Vrijbuiterweekend Light op 3 en 4 juli. Dit is wat De Vrijbuiter op hun site heeft gepubliceerd:

Gezien de regelgeving i.v.m. het Coronavirus is het Vrijbuiterweekend 2021 geannuleerd.

In plaats van het reguliere Vrijbuiterweekeinde dat helaas niet mogelijk is door de nog geldende restricties voor o.a. de Horeca, hebben we besloten om het Vrijbuiterweekeinde "Light" te organiseren op 3 & 4 juli. Het Vrijbuiterweekeinde "Light" zal alleen toegankelijk zijn voor leden van de Loosdrechtse Verenigingen :

  • GWV De Vrijbuiter
  • Het Witte Huis
  • KWVL

 

 

Update 1 juni 2021:
Het gaat de goede kant op met versoepelingen. Toch zijn inmiddels alle geplande wedstrijdevenementen tot ons NK in september geannuleerd. De organisatie van het Vrijbuiterweekend is nog doende om een klein lokaal evenement voor de Loosdrecht zeilers op poten te zetten. 

KWS heeft meegedeeld dat zij in de periode van de Sneekweek op 7 t/m 9 augustus een wedstrijdevenement wil gaan organiseren, genoemd de Sneeker Zeil Olympiade. Details daarvan zijn nu nog niet bekend.

 

Update 27 maart 2021:
Het wordt een repeterend verhaal. De activiteiten die we plannen, kunnen we vervolgens weer schrappen.
Afgelopen week heeft het RKO bestuur besloten om een streep te zetten door het trainingweekend in Heeg dat voor 1en 2 mei op de kalender stond. Hetzelfde geldt voor de Opstapdag die we in combinatie met Jachtwerf Heeg wilden houden. Nederland zit nog te veel op slot om dit door te kunnen laten gaan. Het heeft ook niet veel zin om al weer alternatieve data te gaan prikken, want de COVID ontwikkelingen zijn zo onvoorspelbaar. De moed zakt ons wat dat betreft in de schoenen. Wellicht dat we iets van trainingen en/of optstapdagen kunnen gaan organiseren in de periode rond het Vrijbuiterweekend, mits dat doorgaat.

 

We hebben de kalender voor 2021 gevuld met evenementen en activiteiten. Kijk wat je leuk vindt en zet dat vast in je eigen zeilagenda.
Nu maar hopen dat we alles kunnen gaan doen zoals gepland. Dat wordt vermoedelijk lastig, want het virus is nog dik aanwezig en de vaccinaties gaan niet vlot. Alles dus onder voorbehoud! We zullen de kalender regelmatig een update geven.