Randmeer Klasse Organisatie

Sneeker Zeil Olympiade verslag dag # 2

Geplaatst op 08-08-2021  -  Categorie: Algemeen

Het Nederlands Olympisch Team heeft in Tokyo een fantastisch resultaat behaald. We hebben kunnen genieten van veel sporten en ook de Nederlandse Zeil equipe liet zich gelden. Van de laatste dag Olympische dag in Tokyo hebben de Sneeker Olympiade gangers niet meer alles meegekregen.
De tweede dag op Sneek was er een om te overleven. Acht Randmeren meldde zich bij Start. De 8acht was tevens de hoogste meting van de wind op het Sneekermeer. Met 34 knopen is niet zo vreemd dat er een aantal boten in de haven bleven.
De 739 gaf zich na een schade aan het grootzeil gewonnen en keerde eerder terug naar de haven. In het rak van de Poelen naar het Sneekermeer, raakte de bemanning van de 969 de controle over de boot kwijt. Een zwempartij was hun deel. Bij de derde poging hadden de mannen de boot weer onder controle en na een geweldige sprint over het meer eindigden zij als 7e.
Het laatste halve windse rak over de plas was voor alle Randmeren er één om te onthouden. Zelden gaat het zo hard over de plas.
De snelheid voor de wind met spi was er ook om te onthouden. In de vlagen trok de wind de Randmeer voldoende uit het water om al planerend naar de benedenboei te varen.
Aan de kop van de wedstrijd kon het gelegenheidsteam van de 1030 domineren. De gecombineerde ervaring van de 633 en 1030 was doorslaggevend. Daarachter was het pokeren en stuivertje wisselen. Met alle kaarten op tafel eindigde de Black Jack netjes tweede. Een tweede wedstrijd zat er niet meer in. Morgen de laatste met voor een aantal boten alle opties nog open.

Nico Overbeeke
RM 1026