Randmeer Klasse Organisatie

RKO Toertocht naar de Marker Wadden, inschrijving geopend!

Geplaatst op 28-03-2022  -  Categorie: Algemeen

Hoe leuk is het om met meerdere Randmeren een toertocht te maken!! In het weekend van 11/12 juni 2022 organiseert de RKO voor leden een 2 daagse tocht naar de Marker Wadden

Deze nieuw aangelegde eilandengroep in beheer bij Natuurmonumenten ligt midden in het Markermeer en is een prachtige bestemming voor zeilers en natuurliefhebbers. We  vertrekken uit Lelystad, (helling en parkeermogelijkheid aanwezig). Vandaar varen we ongeveer 6 nautische mijlen naar de Marker Wadden.

Ter plekke kunnen we het eiland gaan verkennen. De dag gaan we afsluiten met een steigerborrel. Er is geen winkel: dus alle eten en drinken moet je zelf meenemen! We kunnen aan boord overnachten om de volgende dag weer terug te varen naar Lelystad. Ook is er een trekkersveldje waar je eventueel een klein tentje kunt opzetten.

Een motor is vereist. In het havenreglement van de Marker Wadden is opgenomen dat het zeilen in de haven en de aanloopgeul niet is toegestaan.

In de loop van mei volgt nog een gedetailleerde briefing voor de ingeschreven boten.

Let wel, we gaan het open water op van het Markermeer. Enige ervaring met zeilen op open water is dus wel vereist en varen doen we altijd onder de eigen verantwoordelijkheid van de schipper aan boord van je eigen Randmeer. De RKO of begeleidende personen zijn in geen enkele vorm aansprakelijk voor wat voor schade of ongelukken dan ook.

meer info en inschrijven